11 Mayıs 2013

Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi ve Toplum Destekli Tarım Projesi

Bugün Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifinden Özgen Saatçılar'ı konuk ettik. Bizlere yürüttükleri projeleri anlattı. Detaylarını öğrenmek isterseniz bu web sitesini izleyebilirsiniz.

Bankada duran parasını canlı yatırıma dönüştürmeye karar verişinden, organik hayvancılığa girişinden de söz etti Özgen. Mal canın yongasıymış atasözünü böylece nasıl daha iyi anladığını, mecaz anlamda da olsa, inekleri hapşırsa onun hasta olduğu söyledi... Yaşadıklarını, ineklerin satın alınmasından bugüne dek aşama aşama detaylı bir şekilde bizlere anlattı. Bizler de bu güzel insanı ve çalışmalarını hayranlıkla dinledik.

Özgen'in ve aynı köye gelecekte birlikte yerleşmek istediği ekip arkadaşlarının idealleri, hayalleri büyük ve toplum açısından çok güzel.

Şu anda Ankara'da toplum destekli tarım üzerine yürüttükleri çalışmalar var. Doğal Besin, Bilinçli Beslenme Grubu üyeleri yıllardır onların çalışmalarını biliyorlar. Biz de İstanbullular olarak neler yaptıklarını öğrenmeye çalıştık.

Özgen de Yeşil Tabak projesi ile İstanbul'da ayrı bir Toplum Destekli Tarım projesi başlatmış durumda. İstanbul'da mesafeleri, ulaşım ve gıdayı ulaştırma konusundaki zorlukları konuştuk.

Sıra Kır Çocuklarına, onların katkısız, doğal ürünlerine geldi.

Aspir yağı ile başlayan, uzun ve güzel bir liste var ellerinde. Bakım kremleri, haşere ısırmalarına karşı kremler, aynısefa kremi, mürver kremi... İçlerinde doğal balmumu, doğal malzemeler... Mis mis...

Son dönem sabun yapmaya da başladı Özgen. İlerleyen tarihlerde İstanbul Permakültür Kolektifi atölyeleri kapsamında sabun yapımını da anlatacak bizlere. Onun sözünü de alarak günü sonlandırdık.


Hiç yorum yok: