1 Mart 2014

Denizler ve Balıklar

Özlem Lesport ile birlikte ''Denizler ve Balıklar'' dedik...

Önce çok güzel hikayeler dinledik. Hem Türkçe, hem de İngilizce...

Ardından balıklarla ilgili posterler, fotoğraflar inceledik. Hangi balık nerede yaşar, hangi şartlarda yaşar, onları öğrendik. Bilgilerimizi tazeledik.

Sonra büyük bir heyecanla beklediğimiz an geldi ve kendi denizimizi, içinde hayal ettiğimiz tüm canlıları ile birlikte oluşturmaya başladık.

İlk kocaman dalga Özlem'den geldi ve herkes fırçasını seçti. Kimi büyük, kimi küçük, kimi ise kocaman bir fırçanın sahibi oldu.
 
 Ve hayalimizdeki deniz şekillenmeye başladı.

Kimimiz deniz dibindeki hayatı resme dökmeye başlamıştık, kimimiz ise denizin derin maviliklerini tamamlamaya çalışıyorduk. Tam bu sırada zihnimiz kadar, karnımızın da doyma zamanı geldiğini öğrendik.

Halka Sanat Projesi'nden Hande abla bize havuç, elma ve mandalinadan oluşan nefis bir meyve suyu, Cansu abla da şekersiz harika kekler hazırlamıştı. Yanında ayrıca bizlere sunulan kuruyemişler nefisti!
 
Aldığımız enerji ve heyecanla denizimizin başına döndük. Balıklarımızı ayrı kağıtlara çizdik. Kimimiz balina çizerken, kimimiz balon balığının peşindeydik, orkinoslar, küçük kara balıklar, yengeçler...

 Kim neyi hayal ettiyse, denizimizde o vardı.

Ve işte hayal ettiğimiz denizimiz...
 
En sonunda da kutlama zamanı! Hepimizin, hepinizin ellerine emeklerine sağlık!

Hiç yorum yok: